top of page

OM OSS

About

Vi är Yvonne - och Sara Matstoms. Mor och dotter.

Vi vill skapa bruksföremål där vår hand är tydlig och med ett konstnärligt förhållningssätt.

Det finns alltid en tanke bakom våra produkter, ofta inspireras vi av naturen där lerans möjligheter blir en del i uttrycket. Andra gånger blir vi inspirerade av föremål som är gjorda i andra material.

 

Samtidigt finner vi en tillfredställelse i att veta att människor i alla tider har producerat bruksföremål i lera som de valt att konstnärligt dekorera trots att det inte varit nödvändigt för funktionaliteten. I våra produkter använder vi oss av olika tekniker, drejning, ringling, tumning och kavling. Ständigt upptäcker vi lerans möjligheter och begränsningar.

 

Vår fina keramikstudio och butik, ClaySpace Stockholm ligger i Kristineberg, Stockholm. Där spenderar vi en hel del av vår tid numera!

Varmt välkomna att hälsa på!

DSC_8630.jpg

Yvonne Matstoms

Yvonne har en magister i Konstvetenskap och har under flera år deltagit i kurser med Helena Hättestrand. Yvonne har även gått på Folkuniversitetets keramiklinje. På senare år har hon även börjat skulptera - stort som smått, både abstrakta och konkreta motiv. 

171261066_1187816188398168_5226173002151862548_n.jpeg

Sara Matstoms

Sara har gått keramiklinjen på Vårdinge By Folkhögskola. Hon har även gått ett år på Nyckelviksskolan och lärt sig möbeldesign och hantverk i trä i utbildningen: Trä – form och design. Somrarna 2019-2020 jobbade Sara på Skansens krukmakeri, och sommaren 2021 spenderade hon en månad på Fårö Krukmakeri där hon jobbade bakom drejskivan i deras butik där hon även höll i prova-på kurser. I framtiden vill Sara jobba med industridesign och keramik. Idag studerar hon på Beckmans designhögskola.

bottom of page